fbpx

Boemboe

Nog zo een super makkelijke en vooral lekkere smaakmaker in jouw keuken!

Ja, je kunt er een perfecte curry mee maken, maar wat dacht je van gehaktballen met spice? Gebakken aardappeltjes met een twist? Gesmoorde groenten met deze heerlijke aroma’s?

Echt, dit potje is hier binnen no time leeg: de basis van mijn zachte kip curry, wortel-gembersoep, maar ook een omelet, gebakken eitje, noem maar op, je zult niet meer zonder willen! Laten we hem vlot (en snel) gaan maken, onze:

BOEMBOE

KEUKENHULPJES

  • goed stevige keukenmachine ingevet met olijfolie (tegen het verkleuren van het bakje door de kurkuma) of staafmixer met bakje
  • afsluitbare (glazen)pot

INGREDIËNTEN

  • 20 cm verse gember met schil of 4 eetl poeder
  • 10 cm verse kurkuma met schil of 2 eetl poeder
  • 2 uien zonder schil
  • 4 knoflooktenen gepeld
  • 2 rode pepers
  • scheut extra vergine olijfolie

BEREIDING

Wrijf de zijkanten van je plastic keukenmachine eventueel in om verkleuring te voorkomen en voeg dan alle ingrediënten in de keukenmachine.

Laat deze malen totdat alles goed gemengd is, het hoeft geen super zachte pasta te worden.
Je zou ook een vijzel kunnen gebruiken.

Combinatie suggesties: deze kant- en klare mix bespaart je een hoop tijd om al je gerechten vlot te kunnen bereiden. Van curry tot wok gerechten, je hoeft niet meer eerst je kruidenmengsel te maken. Voeg wel altijd nog per gerecht zout toe om alle smaken ook echt omhoog te halen!

Bewaar in de koelkast in een gesloten pot. Door de ingrediënten is dit mengsel het heel lang houdbaar.

Choose your language: