fbpx
Castillo de Penella
Port of Alicante with View on the Castle

Alicante

Alicante is een verrassende stad vol leven, contrasten en schoonheid. Alicante, ook wel de “Lichtstad” genoemd, is een van die idyllische bestemmingen waar u kunt verdwalen op magische stranden en kunt genieten van spannende ervaringen met uw gezin.

Met meer dan 3000 jaar geschiedenis herbergt Alicante historische bezienswaardigheden zoals het kasteel van Santa Bárbara . Volg een rondleiding door het interieur en zodra je naar buiten stapt, zie je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

De beste manier om Alicante te zien , is door rond te lopen en de historische invloeden in u op te nemen. Het Ayuntamiento de Alicante- gebouw verrast bezoekers met zijn historische gevel, Solomonische zuilen en twee torens. Zie de christelijke invloed van de stad wanneer u La Basílica de Santa María, Concatedral de San Nicolás of Monasterio de Santa Faz bezoekt . Bij El Mercado Central vindt u verse zeevruchten en lokale producten uit de tuinen van Alicante.

Bezoek in Alicante zeker de kostbare stranden van de Costa Blanca, zoals San Juan Beach, Almadraba Beach, La Albufereta Beach, Postiguet Beach, Saladares-Urbanova Beach, het iconische eiland Tabarca en de baaien van Cabo de la Huerta. Eindelijk, sinds 2016, is Aguamarga Beach een populair strand geworden om met huisdieren te bezoeken.

Elk jaar verdienen de stranden van de Costa Blanca de prestigieuze Blauwe Vlag -prijs, die stranden internationale erkenning geeft voor hun kwaliteit, diensten, natuurlijke schoonheid en netheid.

Cocentaina

Genesteld tussen Sierra de Mariola en de rivier de Serpis ligt het mooie stadje Cocentaina. Een bestemming waar de historische monumenten u terugvoeren naar het ontstaan ​​en de evolutie van de stad door de eeuwen heen

De beste manier om jezelf onder te dompelen in het verleden van de stad is door de ongelooflijke monumenten te verkennen . Kasteel Cocentaina is een prachtige plek om te beginnen. Gelegen bovenop een van de meest spectaculaire heuvels in de provincie El Comtat , heeft dit symbool van feodale macht een gotische militaire toren die verreikende vergezichten over de omgeving biedt. 

Castillo de Penella is de volgende bezienswaardigheid op je lijstje om te bezoeken. Dit fort dateert uit het einde van de 13e eeuw en jekunt nog steeds een deel van de originele versterkte muur zien .

Cocentaina barst van de geschiedenis, tradities en festivals. De bestemming is synoniem met Fira de Tots Sants , een evenement van internationaal toeristisch belang, en het langverwachte Moors en Christelijke festival , evenals andere festiviteiten zoals Los Nanos , La Mareta en La Corriola, die van generatie op generatie zijn doorgegeven. generatie. 

Op de blogpagina van www.decostablancaguide.com vindt je en leuk verslag van “Een dag in Cocentaina”.

Choose your language: