fbpx

An emigration to Spain

Let us take you with us on our journey to Spain

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan
~Pippi Langkous~

28th of march was the date!

We gaan verhuizen!

 

Wij emigreren vanuit Maastricht, Zuid-Limburg naar Cocentaina, in de provincie Alicante, Spanje. Een oud dorp met veel vakanties zo blijkt. We vliegen van Maastricht naar Alicante en komen laat in de avond aan. Ralph heeft een hotel in de buurt geboekt en de volgende ochtend halen we onze auto op. Ralph is al twee keer in Spanje geweest en heeft dagenlang verschillende huizen in verschillende regio’s bezocht. Dat vergde veel voorbereidend werk, maar bleek de beste manier. Samen met lokale makelaars reisde hij van hier naar daar en vond ruïnes en prachtige finca’s. We hadden een aantal eisen waaraan moest worden voldaan: eigen water en ruimte voor een moestuin, zwembad en eco-lodge en geen zendmasten of hoogspanningsleidingen in de buurt. Deze voorwaarden beperkten de keuze gelukkig een beetje. Hoewel veel Nederlanders,

Ralph vond deze finca en voelde meteen dat het klopte. Het staat aan het einde van een doodlopende weg, volledig omringd door groene heuvels en kalkstenen muren. Het huis is niet groot maar er zijn 3 bijgebouwen, te gebruiken als garage en berging. Het plan is om van de garage een leuke studio voor onze kinderen te maken. Het derde gebouw ligt naast het zwembad en doet dienst als was- & gereedschapsruimte en biedt plaats aan de magnesium zwembadpomp en de accu’s van de Solar installatie. Zoals je op de foto’s kunt zien is er veel werk aan de winkel!

Veel te doen en het is koud!

 

Getting wood for the fire place, it’s freezing indoors – 12 degrees – March 2022

Als we aankomen is het erg koud, het regent de hele dag en dat valt tegen. De verhuizer is ook maandagavond vertrokken
maar komt hier pas 2 dagen later aan. Voorlopig overnachten we in een hotel in het dorp. Overdag komen we naar het huis om de muren te witten met de open haard aan. De Finca heeft altijd als tweede huis gediend voor vakanties en weekenden en heeft daarom wat aandacht en liefde nodig. We bezoeken de lokale supermarkten en vinden al snel een biologische supermarkt. Onze makelaar heeft ons op weg geholpen met contacten en binnenkort komt de elektricien met de onderdelen van het zonnestelsel. We willen volledig onafhankelijk zijn en Ralph heeft precies uitgezocht wat we nodig hebben. Hij heeft een Victron . besteld systeem met batterijen die voldoende capaciteit hebben om ons 4 dagen zonder zon van stroom te voorzien. Wij hebben 25 jaar garantie op het systeem en de panelen.

 

Onze to-do-lijst was al behoorlijk groot en elke dag komen er nieuwe taken bij. Maar waar kijken we naar uit! We gaan hier een compleet nieuw leven tegemoet en bepalen hoe dat eruit gaat zien. De lokale ‘Gamma’, genaamd Leroy Merlin , heeft een goede klant in ons en we boeken gestaag vooruitgang.

Dan komt de verhuizer met onze spullen en is het weer echt opgeklaard! Omdat we een casa rural hebben en aan het einde van een onverharde weg wonen, worden alle spullen overgezet van de grote vrachtwagen naar een kleiner busje. Vier ritten later is alles bij ons gelost en verdeeld. De komende 4 dagen gaan we alle dozen uitpakken, kasten inrichten en zondag gaan we de laatste doos daadwerkelijk opruimen! We vallen als een blok in slaap, voldaan en uitgeput.

 

Tot de volgende keer, bedankt voor je deelname!

Ralph en Charlotte

6 reacties

 1. Hoi Charlotte,

  Zo leuk om mee te beleven hoe deze grote stap zich ontwikkelt!
  Ik blijf jullie volgen op je blog en zou stiekem willen dat ik daar zelf een klein huisje had, wat een goed gevoel om off grid te zijn!

  Tot later en veel succes!

  Ineke schriek van de Gezondheidswinkel in de Wijckerbrugstraat in Maastricht.

 2. Hi Charlotte,

  Heel tof om het begin van jullie nieuwe avontuur mee te maken en ik ben benieuwd hoe jullie zelfvoorzienende paradijs steeds meer vorm gaat krijgen 💪🏼

  Succes en geniet van de reis! 🏔

  Jeroen

Geef een reactie

Choose your language: