fbpx

🌱𝙼𝚘𝚎𝚜𝚝𝚞𝚒𝚗🌱

Het is volop moestuinseizoen en dat is gezond op veel fronten. Wist je dat...

Het is volop moestuinseizoen en dat is gezond op veel fronten.

Wist je dat 

👉 jouw darmflora hierdoor floreert

👉 deze natuurlijke diversiteit van bacteriën in geen enkel supplement te vinden zijn

👉 mentale ziektes hierdoor veel vlotter genezen

👉 als de zon schijnt en je geen zonnebril draagt ook nog eens vit D aanmaakt

👉 de hormonen endorfine en dopamine door beweging aangemaakt worden en je je hierdoor gelukkiger voelt en minder last hebt van pijnen

👉 je cognitieve functies verbeteren door de bacteriën

👉 je letterlijk uit je hoofd en in je lijf zakt en zo stress vermindert

Zit jij weleens lekker te wroeten in de aarde? Zonder handschoenen of op blote voeten?

Lees meer in mijn boek ECHT LEVEN door ECHT ETEN over het belang van een gezonde darmflora.

Levende bacteriën zijn van levensbelang

Met je handen in de aarde wroeten levert je bacteriën op, sterker nog, er zijn diverse studies te vinden, die de grondbacteriën van gezonde aarde linken aan een geluksgevoel. In het boek ‘The Well Gardened Mind: Rediscovering Nature in the Modern World’ beschrijft Sue Stuart-Smith hoe men in de 19de eeuw al vaststelde, dat arme patiënten die moesten werken in de tuinen van de gestichten waar ze geplaatst werden, sneller herstelden dan de rijkere patiënten die de hele dag binnen zaten.

In de jaren vijftig van de vorige eeuw begon men mentale ziektes met medicijnen te behandelen, een trend die tegenwoordig nog heerst, maar gelukkig ook met argusogen bekeken wordt. Het aantal mensen met mentale problemen neemt hierdoor namelijk niet af.

Stuart-Smith linkt ook wetenschappelijk het belang van vitamine D aanmaak door zonlicht, welk een boost geeft aan ons serotoninegehalte. Door te bewegen komen er ook endorfine en dopamine vrij. Endorfine is een pijnverzachtend hormoon en dopamine veroorzaakt snel een intens gevoel van blijdschap. Gecombineerd met de bacteriën in onze aarde, mycobacteriën vaccae, die via inhalatie of via de huid de cognitieve functies en het geheugen van de mens verbeteren, knappen mensen zienderogen vlot op.

Aarden – Grounding

Het belang van verblijven in de natuur is niet nieuw en een blote voeten wandeling, een duik in een natuurmeer en het wroeten in
de aarde van bijvoorbeeld je moestuin, zijn de mooiste en goedkoopste manieren om tot rust te komen en geluk te ervaren.

Lukt het jou niet altijd om voldoende natuurlijke bacteriën binnen te krijgen, kijk dan eens op de website van Puur Mieke voor mooie producten. Van kombucha tot probiotica, maar ook voeding met prebiotica, je vind het er allemaal. En alle producten zijn zorgvuldig gecheckt én 100% glutenvrij!

Zit jij vaak buiten met blote handen en/of voeten?

Geef een reactie

Choose your language: